In verdediging van Douwe Bob

Douwe Bob kreeg onlangs een boze facebook brief van een jongedame die hem beschuldigde van sexisme:

Wat er echt was gebeurd: Nina raakt aan de praat met sexy superster Douwe Bob, drukt haar tieten in zijn gezicht. Douwe Bob denkt ‘nouw, dat kan nog wel eens wat worden’ en nodigt haar uit om bij z’n optreden langs te komen. Ze komt langs om weg te dromen bij Douwe’s zwoele stem. Douwe gaat rond met de pet, flirt opnieuw met haar en maakt z’n move middels haar meest aantrekkelijke eigenschap: haar dikke tieten. In plaats dat Nina een logisch antwoord geeft (zoals “ik weet niet of die wel in je pet passen.” *knipoog*) flipt ze en gaat ze huilen.

Nina, schat, welkom in de echte wereld. Dit is hoe mannen zijn; in ieder geval hoe de sexy mannen zijn die geen excuses maken voor hun seksualiteit. Niet dat jij daar ervaring mee hebt; in jouw beleving bestaan mannen slechts om jouw fantasieën van perfecte prinsen te vervullen. Douwe Bob stelde zich kwetsbaar op toen hij zijn move maakte en jij hebt daar gretig misbruik van gemaakt om de aandacht op jezelf te vestigen. Als je de kracht en kwetsbaarheid van mannen niet kunt handelen, dan is het voor iedereen wel duidelijk dat je een probleem hebt.

Nina voedt het stereotype dat moderne vrouwen labiele aandachtshoeren zijn. Staat iemand er nog van te kijken dat ze dit op haar facebook artiestenpagina post? Gelukkig maar dat ze naar eigen zeggen nog genoeg beta-orbiters in haar leven heeft die ook maar geen moment naar haar tieten staren.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.