Deel 1 – Een Onwaarschijnlijke Kandidaat III

Ook in Amerika ging het steeds verder bergafwaarts. De relatie tussen zwarten en blanken had een droevig dieptepunt bereikt; de binnenstad van Chicago was veranderd in een ghetto met straatvuren, drugsverslaafden en vuurgevechten tussen drugsbendes; de blanken waren allang verdwenen. De eerste zwarte president bleek machteloos in oplossen van de raciale problemen. Sterker nog, hij maakte de ruzie alleen maar erger toen hij meermaals politie verbood op te treden tegen uit de spuigaten lopende zwarte drugscriminaliteit. Het zou racistisch zou zijn.

Werkloosheid nam toe. Kosten van het dagelijkse leven namen toe. Grote bedrijven als Apple, Ford en Google verplaatsten hun werk naar het buitenland. De Amerikaanse industrie werd uitbesteed aan de goedkoopste arbeidskracht en de goedkoopste arbeidskracht zat verrassend vaak in het buitenland – in landen als India en China. Er ontstond een nieuwe economische elite die niet waren gebonden aan grenzen of nationale trots: de globalisten.

In het zuiden van Amerika ‘Mexicaniseerde’ hele steden, een gevolg van Mexicanen die -al dan niet illegaal- de grens overstaken. Straatnamen veranderden: Mississippi River Street werd Calle Rio Grande, Benjamin Franklin street werd Calle Juan Rodriguez.

Op 16 Juni 2015 kondigde Donald J Trump een belangrijke conferentie aan in zijn eigen Trump Toren. Duizenden kwamen opdagen en vulden het atrium van Trump Toren. In de gangen gonsde de geruchten. Men fluisterde: ’Hij zal toch niet gaan doen wat we denken dat hij gaat doen…?’

De jonge blonde Ivanka, Trump’s dochter, verwelkomde de mensen. Trots introduceerde ze haar vader, die hoog in het atrium tevoorschijn stapte met zijn vrouw Melania. Gekleed in een donkerblauw pak, wit overhemd en zijn rode iconische stropdas daalde Trump via de roltrap af naar het podium. Hij sprak de menigte toe. Hij vertelde over de problemen van Amerika. Hij vertelde over illegale immigratie vanuit Mexico. Hij zei hardop wat Amerikanen voelden: “mensen, de Amerikaanse droom is dood.” Hij zei dat Amerika aan alle kanten aan het verliezen is. En tenslotte sprak hij die onvergetelijke woorden uit: “vanwege dit alles kondig ik hier officieel aan dat ik als Republikein ren voor president van de Verenigde Staten. Wij zullen Amerika Weer Groots Maken!” Het publiek juichte. Trump ging verder: “te lang heeft ons land zich overgegeven aan het valse lied van globalisme. Niet langer meer!” Het publiek werd wild van enthousiasme.. Trump, publieksentertainer die hij was, gooide er nog een laatste schepje bovenop: “Mensen, we gaan een muur bouwen mensen, een muur tussen Amerika en Mexico. En Mexico zal voor de muur betalen!” Het publiek gaf hem kreeg een staande ovatie.

De media had ondertussen geen idee wat ze van deze stunt moesten maken. Trump – die oranje vastgoedhandelaar uit New York- wilt president worden? Is dit een grap? Trump grijnsde — ze zouden er snel genoeg achter komen.

Dit bericht is geplaatst in De Opkomst van God-Keizer Trump. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *