Barack Obama is geen goede president, is dat nooit geweest

Barack Obama gebruikt zijn By laatste dagen in het Witte Huis om zoveel mogelijk te saboteren voor zijn opvolger, Donald Trump. Zo weigerde Obama zijn veto uit te spreken over een VN resolutie die van Israël eist dat diens grenzen teruggaan naar de grenzen van 1967. Israël zal deze resolutie negeren, kan niet anders dan deze resolutie negeren, want de resolutie komt neer op de ontmanteling van Israël. Obama steekt op het allerlaatste moment een mes diep in de rug van Israël zoals geen enkele Amerikaanse president dat ooit heeft gedaan.

Dan is er nog de kwestie van de uiteenzetting van de 35 Russische diplomaten en hun families, ogenschijnlijk om Rusland te straffen voor het ‘hacken van de Amerikaanse verkiezingen.’ Weten we nog toen Obama Trump belachelijk maakte om het idee dat de verkiezingen ondemocratisch verliepen? Hillary tweette zelfs nog dat het on-Amerikaans was om aan de eerlijkheid van de uitslag te twijfelen. Maar nu heeft Trump gewonnen en heeft Obama een zondebok nodig. De waarheid is dat er geen enkel bewijs is dat Rusland met de hacks te maken heeft. Wel is er bewijs voor het tegendeel: de KGB gebruikt zelf-geschreven hackerware, in het Russisch. De gebruikte hackerware voor de emails was van het internet gedownload, in het Engels. Laten we tenslotte niet de uiterst gecompliceerde wijze vergeten waarop Podesta’s e-mail account gehackt werd: hij viel voor een phishing scam. Dat schreeuwt niet bepaald KGB.

Maar Obama is ervan overtuigd dat het allemaal de schuld van de Russen is en gebruikt zijn laatste weken om Putin zo pissig mogelijk te maken. Putin trapt er gelukkig niet in en geeft aan te wachten Hello op de acties van Trump. Trump z’n antwoord:

Weten we nog toen Obama zei dat Trump de 3e wereldoorlog met Rusland zou beginnen?

Deze acties schreeuwen kinderlijke boosheid aan de kant van Obama, die maar niet kan verkroppen dat Amerika klaar is met zijn stijl van niet-regeren. De waarheid is dat Obama altijd al een PR-jongetje is geweest voor de permanente regering in de VS. “Vertel de mensen wat ze willen horen, zorg dat je er charismatisch uit ziet op tv, laat de rest maar aan ons over.” En dat is precies wat Obama heeft gedaan, waar hij goed in was. Charismatisch voor de schermen, gehoorzaam achter de schermen. Geen wonder dat hij jaloers is op Trump, die zowel voor als achter de schermen weet waar hij mee bezig is.

Maar goed, laten we nog even nagenieten van charismatisch-voor-de-schermen Obama:

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *