Rutte’s open brief

Mark Rutte heeft verleden week een open brief aan Nederland geschreven. Hierin adresseert hij de problemen die Nederlanders verrassenderwijs meemaken met de honderdduizenden vluchtelingen die onder Rutte’s hoede het land zijn binnengekomen. Laten we Rutte’s brief eens goed bekijken.

Er is iets aan de hand met ons land.

We verliezen onze soevereiniteit aan bureaucraten in Brussel, onze bedrijven worden verkocht aan de rijkste globalisten en ons land wordt volgestopt met moslims die onze dochters verkrachten. Er is inderdaad iets aan de hand met ons land.

Hoe komt het toch dat we als land zo welvarend zijn, maar sommige mensen zich zo armzalig gedragen? Mensen die in toenemende mate de stemming in ons land aan het bepalen zijn. Die bereid zijn om alles waar we als Nederland zo hard voor hebben gewerkt, omver te gooien.

1. Biologie. Het gemiddelde IQ van een Syriër is 83 en geen klaslokaal dat daar wat aan kan veranderen. Verder zijn Syriërs tribaler (trouwen met je nicht, waarom niet), agressiever en ongeduldiger dan de gemiddelde huis-tuin-keuken Nederlander.

2. Religie. Syriërs zijn Islamitisch en Islam is een gewelddadige religie. Een moslim hoort altijd oorlog te voeren met ongelovigen.

Zo, vraag beantwoord. Zie je Mark, zo moeilijk is het allemaal niet.

Verreweg de meesten van ons zijn van goede wil. De stille meerderheid. We hebben het beste met ons land voor. We werken hard, helpen elkaar en vinden Nederland best een gaaf land. Maar we maken ons wel grote zorgen over hoe we met elkaar omgaan. Soms lijkt het wel alsof niemand meer normaal doet.

Als Rutte met ‘wij’ doelt op de goedbedoelende Nederlander: ja, helemaal mee eens. Helaas is het traditie van kukservatieve politici om bij elke ‘wij’ stiekempjes moslims in de ‘wij’ te gooien alsof we allemaal deel zijn van een grote familie. In dat geval is mijn vraag: welke moslims hebben precies het beste voort met ons land, Rutte? De stille meerderheid toch? Dus ik denk dat wèl de groep is die vindt dat Sharia de wet moet zijn in Nederland, maar nièt de groep die vindt dat mensen die Islam verlaten vermoord moeten worden. Maar corrigeer me vooral als ik dat verkeerd zeg!

“U herkent het vast wel. Mensen die zich steeds asocialer lijken te gedragen. In het verkeer, in het openbaar vervoer en op straat. Die van mening zijn dat ze altijd maar voorrang hebben. Die afval op straat dumpen. Die conducteurs bespugen. Of die in groepjes rondhangen en mensen treiteren, bedreigen of zelfs mishandelen. Niet normaal.

Dit was inderdaad abnormaal gedrag, zo’n 40 jaar geleden. Vandaag de dag is het -vooral in de randstad- volstrekt normaal gedrag. Waarom? Omdat jij die mensen met duizenden tegelijk naar dit land hebt gehaald, Mark. Maar goed, je erkent in ieder geval dat er problemen zijn ontstaan, dus wellicht ga je nu een oplossing geven?

We voelen een groeiend ongemak wanneer mensen onze vrijheid misbruiken om hier de boel te verstieren, terwijl ze juist naar ons land zijn gekomen voor die vrijheid. Mensen die zich niet willen aanpassen, afgeven op onze gewoontes en onze waarden afwijzen. Die homo’s lastigvallen, vrouwen in korte rokjes uitjouwen of gewone Nederlanders uitmaken voor racisten.

Oh eerst nog meer problemen. Ik mis er nog een paar. Je zegt niks over de misdaad, over de verkrachtingen, over het misbruik van ons uitkeringsstelsel en over de dreiging van terroristische aanslagen. Ik hoor je ook niet over het strategisch dumpen van vluchtelingen over heel Nederland zonder dat lokale Nederlanders daar wat over te zeggen hebben. 

Kom nou maar op met je oplossing.

“Ik begrijp heel goed dat mensen denken: als je ons land zo fundamenteel afwijst, heb ik liever dat je weggaat. Dat gevoel heb ik namelijk ook. Doe normaal of ga weg.”

…Doe normaal of ga weg? Dàt is je oplossing? Ze vragen of ze weg willen gaan? Wat een complete non-oplossing. Hoe ziet Mark dat in de praktijk voor zich?

*Een Syrische man grijpt in het openbaar een vrouw bij haar kont. Een Nederlander ziet het.*
Gemiddelde Nederlander: Hey Mark zegt dat dat niet kan! Doe normaal of ga weg!
SM: Het is normaal voor mij om vrouwen bij de kont te grijpen.
GN: ga dan maar weg!
SM: ok.
*Syrische man pakt z’n spullen in en vliegt terug naar midden-oosten. Nederlander steekt grijnzend beide duimen op naar de camera.*

“Dit gedrag mogen we nooit normaal vinden in ons land. De oplossing is niet om dan maar groepen mensen over één kam te scheren, uit te schelden of hele groepen simpelweg het land uit te zetten. Zo bouwen we toch geen samenleving met elkaar?”

 1. Moslims en Afrikanen veroorzaken de problemen, moslims en Afrikanen massaal de deur weigeren is de oplossing voor de problemen. 
 2. Dat is tevens hoe je een goede samenleving bouwt. Tenminste als vredelievende, schone en misdaad-lage omgevingen je idee van een goede samenleving zijn. Diversiteit + proximiteit = oorlog.

“De oplossing is vooral een mentaliteitskwestie. We zullen glashelder moeten blijven maken wat normaal is en wat niet normaal is in dit land. We zullen onze waarden actief moeten verdedigen.”

De hoeveelheid diarree uit de mond van deze man verdient zijn eigen riool. In Europa vinden zoveel aanslagen plaats dat we de tel allang kwijt zijn, en onze premier noemt het een mentaliteitskwestie?

Gemiddelde Nederlander: premier Rutte, er staat een moskee in mijn straat en de Moslims schelden mijn vriendin uit als ze langs loopt!
Rutte: Heb je al verteld dat ze normaal moeten doen?
GN: Ja! Het helpt niet!
Rutte: In dat geval zit er niks anders op. Vertel ze dat het een mentaliteitskwestie is!
GN: Heb ik ook gedaan! Ze zeiden dat ik mijn mentaliteit maar moest veranderen!
Rutte: Goed genoeg voor mij.

“In Nederland is het namelijk normaal dat je elkaar de hand schudt en gelijk behandelt. Het is normaal dat je van hulpverleners afblijft. Dat je leraren respecteert en mensen niet sart met vlogjes. Het is normaal dat je werkt voor je geld en het beste uit je leven probeert te halen. Elkaar helpt als het even moeilijk gaat en een arm om iemand heen slaat in moeilijke tijden. Het is normaal dat je je inzet en niet wegloopt voor problemen. Dat je fatsoenlijk naar elkaar luistert. In plaats van elkaar te overschreeuwen als je het ergens niet mee eens bent.”

Inspirerend. Ik pink een traantje weg. Een motivational coach is er niks bij. Ik weet zeker dat als we deze regels aan alle imams in Nederland geven ze binnen de kortste keren de Quran vervangen met Het Normaal Van Rutte.

“De komende tijd is bepalend voor de koers van ons land. Er ligt slechts één vraag voor [sic]: wat voor land willen we zijn?”

Een land waarvan de inheemse bevolking niet langzaam wordt vervangen door Afrikanen en moslims.

“Laten we ervoor strijden dat we ons thuis blijven voelen in ons mooie land. Laten we duidelijk blijven maken wat hier normaal is en wat niet. Ik weet zeker dat we dit voor elkaar gaan krijgen. Dat we alles wat we met elkaar bereikt hebben samen overeind houden. U, ik, wij allemaal. Laten we samenwerken om dit land nóg beter te maken. Want echt, we zijn een ontzettend gaaf land. Ik zou nergens anders willen wonen. U wel?”

Zolang dit nog ‘ons’ land is wil ik hier wel blijven wonen, maar elk jaar brokkelt dat gevoel verder af. Rutte’s omineuze afsluiter doet me denken aan een gesprek tussen een Londoner en een (Islamitische) Pakistaan:

Londoner, sippend aan thee: “mijnheer u gedraagt zich onbehoorlijk. Als u in ons land wilt wonen zult u zich echt moeten aanpassen!”
Pakistaan: “wie zegt dat dit jouw land is?”

De huidige burgemeester van London is moslim.

Daarmee zijn we aan het einde van Mark’s brief gekomen. Laten we samenvatten:

 1. Mark erkent dat er een probleem is met vluchtelingen
 2. Mark heeft deze vluchtelingen zelf binnen gehaald
 3. Mark’s oplossing is om de vluchtelingen met een stevig vingertje te vertellen dat ze zich moeten gedragen.
 4. ???
 5. Winst!

De waarheid is dat Rutte geen enkele oplossing heeft voor het probleem dat hij mede zelf heeft gecreëerd. Rutte ligt te diep in bed met globalisten, is te zeer de bitch van links om de grenzen te sluiten. De enige simpele reden dat Rutte deze brief schrijft is omdat zijn kiezers door beginnen te krijgen dat hij ze lulkoek voorschotelt en massaal overstappen naar zijn aartsvijand, de PVV.

****

Als je een kikker in een pan met water zet en het water langzaam laat koken, dan zal de kikker blijven zitten en levend gekookt worden. De verandering in temperatuur is te gradueel voor de kikker om te merken.

De strategie van links is om de bevolking die niet voor hen stemt gradueel te vervangen met een bevolking die wel voor hun stemt. Dit moet langzaam gebeuren: zodra blanken een minderheid zijn hebben ze verloren, maar voordat het zover is kunnen ze het proces tegenhouden. De kikker moet niet schrikken.

De tsunami van Syrische vluchtelingen, de toename van bomaanslagen en verkrachtingen in heel Europa maakt dat de kikker schrikt. ‘Hey wacht eens’ zegt de kikker, ‘dit water is aan het koken!’ 

Rutte’s taak is om de kikker gerust te stellen. Vandaar deze brief: “beste mensen, ik weet dat er problemen zijn en ik weet dat ik ze niet kan oplossen. Maar vertrouw ons, geef ons nog vier jaar! Ik zal ons land tegen die tijd al helemaal naar de klote hebben geholpen, maar mijn villa in Curacao is in ieder geval veilig gesteld.”

Het is nog niet te laat. Rutte probeert tijd te rekken tot de verkiezingen in Maart. Kan hij de zwevende kiezer nog twee maanden in de luren leggen? Laten we hopen van niet. #premierWilders.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

2 reacties op Rutte’s open brief

 1. merkit schreef:

  Ik denk dat Rutte wel degelijk een oplossing heeft (al zal hij deze waarschijnlijk niet zo benoemen): kleurlingen blijven importeren totdat deze zo talrijk zijn dat het de Blanke Nederlander is tegen wie gezegd kan worden “als het je niet bevalt, dan ga je maar weg”.

  ….En daarom hebben we touw nodig, heel veel touw. En een boom met een enorme hoeveelheid stevige takken.

 2. Snrl schreef:

  In een andere 2017, de Habsburgers en Stuarts regeren een Eden in Europa en Amerika. Niemand heeft ooit gehoord van “leftism” of wereldoorlog. Het is een Europa dat is trots op haar geschiedenis en toch groter dan ooit tevoren.

  We weten waar de kanker begon. Als we geluk hebben, hebben we nog genoeg tijd voor de dokter uit Nieuw-Amsterdam om de tumor te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *