Trump houdt Warmisten op armlengte

Deze week heeft Trump zich teruggetrokken uit het Klimaatakkoord van Parijs. Een wijs besluit.

Moldbug zei eens dat als de afstand van de aarde tot Alpha Centauri gelijk staat aan alle informatie over de aarde en diens klimaat, dat wat wij daarvan weten gelijk staat aan de afstand die je kan springen.

Moldbug overdreef misschien lichtelijk, maar zijn punt is belangrijk. Wetenschappers zijn mensen met thermometers en kolven. Weermensen hebben al moeite om het weer over 2 weken te voorspellen. Om met onze bescheiden kennis van het weer te concluderen dat koolstofdioxide verantwoordelijk is voor het einde van de wereld is op z’n zachtst gezegd speculatieve wetenschap.

Maar het gaat in de Globale Verwarming Industrie natuurlijk niet om de wetenschap. Het gaat om een stel machtige mensen die erachter kwamen dat ze angst voor eigen doeleinden konden gebruiken. CO2 moest en zou leiden tot verwarming van de aarde en het ‘onafhankelijk’ onderzoek diende dat te allen tijden aan te tonen. Onder leiding van o.a. Michael Mann is het zo gekomen dat elke kritische klimaatwetenschapper verbannen is uit de wetenschappelijke kringen. Elk kritisch opgezet onderzoek kan een publicatie vergeten.

Het gaat niet om wetenschap, het gaat om religieus gemotiveerde linksjes die in een naderende Dag des Klimaatoordeels geloven. Vandaar: de Warmisten.

De Warmisten beweren dat met het uittreden van de VS het klimaat 0.3 graden zal verwarmen over de komende 100 jaar. Eerlijk is eerlijk: ik applaudisseer hun ingetogenheid – ze hadden net zo goed 3 graden kunnen zeggen en niemand was er wijzer van geworden. Maar nog veel meer applaudisseer ik Trump voor zijn feilloze instinct voor deals. Het Parijs klimaatakkoord eist dat de VS elk jaar tientallen miljarden euros weggeeft aan ontwikkelingslanden. Bovendien moest de VS minder fossiele brandstoffen gebruiken en nog meer investeren in vernieuwbare energie die tot nog toe volledig ontoereikend is voor wereldwijde energiebehoeften (de huidige markt voor duurzame energie is een subsidiebubbel waar een slordige 200 miljard dollar ingepompt wordt). Trump heeft gelijk: het Parijs klimaatakkoord is een slechte deal. Goed dat hij eruit is gestapt.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *