Sylvana Simons is een Hysterische Vrouw

Soms is het zo met kinderen dat zij verwend raken. Meestal is dit het gevolg van rijke ouders die slecht grenzen stellen. Het kind leert schreeuwen te associëren met aandacht, en aandacht is altijd goed. Het gevolg is dat het kind niet weet niet hoe het anderen met respect dient te behandelen omdat de ouders nooit respect hebben gewonnen.

Zoals kinderen van ouders verwend kan opgroeien, zo kunnen ook kinderen van een samenleving verwend opgroeien. Dit zien we in een rijke samenleving waarin slecht grenzen gesteld worden. Vrouwen in zo’n samenleving maken geen onderscheid tussen positieve en negatieve aandacht en worden hysterisch. We zien dit soort vrouwen op tv hun mening krijsen zonder ook maar een greintje zelf-inzicht en we kijken elkaar vragend aan: is er niemand die deze vrouw stopt? Zie bijvoorbeeld Sylvana Simons.

In een gezonde samenleving zou zo een vrouw gecorrigeerd worden daar zij zichzelf en haar familie naar steeds verdere dieptepunten van schaamte schreeuwt. Helaas is het tegenovergestelde waar en wordt haar hysterische gedrag beloond: wil je bij onze partij Sylvana? Wil je een interview Sylvana? Wil je op de cover van ons tijdschrift Sylvana? Vertel ons toch je mening Sylvana! Overal waar ze komt wordt ze uitgekotst (niemand mag een verwend kind) maar de ene deur is nog niet gesloten of de volgende opent alweer.

Sylvana heeft al sinds haar tijd bij TMF niks nuttigs meer te zeggen. Haar mening is de mening van een verwend, hysterisch kind. Een samenleving die dat gedrag niet corrigeert maar aanmoedigt is een samenleving die in rap tempo aan respect verliest.

Gelukkig is het nooit helemaal te laat. Sylvana zal er uiteindelijk achter komen dat op een gegeven moment alle deuren gesloten zijn. De schade is dan al wel gedaan: elke minuut die de media aan Sylvana heeft besteed is een minuut waarin de media onze kinderen vertelt dat het oké is om je als een aandachtshoer te gedragen. Sylvana heeft veel minuten aandacht gekregen.

Daarom voor de toekomst de belangrijke vraag: hoe dienen we hysterische vrouwen als Sylvana te corrigeren? Laten we het aan Sean Connery vragen.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Vrouwen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *